Artikel

Wim Opbrouck portretteert Sammy Tange
In combinatie met beeldhouwwerken van Jan Frank Demeulemeester, exposeert acteur Wim Opbrouck in Galerie Waterfront 100 portretten die hij tekende van het personage Sammy Tanghe uit de tv-reeks Het Eiland.

Opbrouck tekende die portretten in de verloren momenten tijdens de opnamen voor de tweede reeks van Het Eiland. Het zijn evenwel geen portretten van de acteur Bruno Vanden Broucke, maar van diens personage Sammy Tanghe. Dat is dus in hoge mate spielerei, hoewel Opbrouck referenties aan Het Eiland vermijdt en de portretten op een absurde manier bijtekent tot vreemde, vooral leuke en vaak onzinnige snapshots. Op die manier liggen de portretten in het verlengde van de andere plastische werkjes die Opbrouck ook tentoonstelt.

Zeker fans van de tv-reeks Het Eiland moeten gaan kijken naar de exclusieve expositie in Galerie Waterfront. Wie één van de portretten wil kopen, betaalt 500 euro.

* Tekeningen van Wim Opbrouck "de 100 portretten van Sammy Tanghe" tot 20 maart in Galerie Waterfront, Voorhavenlaan 86 - loods 26 - op de Muide in Gent. Open op vrijdag, zaterdag, zondag van 14.30 tot 18.30 uur of op afspraak (09/259.01.01).

Foto: Joost de Bock (Het artikel op www.allesovergent.be)

door: DD

Artikel verschenen op 2005-03-10 in "www.allesovergent.be"